Otsingud welsh corgi teemalistelt linkidelt
Google Custom Search

teisipäev, 29. jaanuar 2008

Flyball

Flyball ehk eestikeelse vastena "lendpall" on hoogne meeskondlik koeraspordiala. Ühte võistkonda kuuluvad neli koera koos omanikega. Koertest võistkonnaliikmed sooritavad raja üksteise järel – nagu teatevõistlusel. Nad jooksevad 4 madalast tõkkest üle hüpates flyballi kastini, “lasevad” käpaga vajutades palli õhku, püüavad selle kinni ja jooksevad üle tõkete võimalikult kiirelt tagasi stardi/finišijoone taha. Omanikud ootavad oma koeri teisel pool finišijoont. Kui esimene koer on raja läbinud, tuleb teise koera järg ja nii kuni kõik neli on raja sooritanud. Võistluse võidab võistkond, kelle 4 koera koos 4 palliga esimesena finišisse jõuavad.

See põnevust pakkuv eriline koeraspordiala sai alguse 70-ndate lõpupoolel. “Pallisöötja” masina leiutaja oli Herbert Wagner, kes ehitas (masina joonised) selle esitlemaks oma koerte sõnakuulekust. 90-ndatel jõudis flyball Inglismaale ja sealt edasi on ta levinud üle Euroopa.

Flyballi võistlusi peetakse kahel kõrvuti oleval rajal, mõlemal neljast võistlejapaarist koosnev võistkond. Hoolimata levinud eksiarvamusest, et kasutusel on täiesti erilised pallid, on tegemist kõige tavalisemate tennispallidega.

Eelkõige sobib Flyball elavaloomulistele ja palli järgi hulludele koertele, kuna tempot on piisavalt ning palle saab trennides tuua nii palju, kui omanik neid kasti paneb ja koer tuua viitsib.
Flyball on vahva spordiala ning sobib harrastamiseks ka teiste koolitusliikide kõrval. Seda on suhteliselt lihtne õpetada ning annab koerale nii füüsilist koormust kui ja ajutööd.


Allikas : Maris Siilmann. Lemmik.ee

Raamatuid

Videod (pole kahjuks corgidega) :
1. Flyball - ülevaade harrastusest.
2. Flyball - Crufts 2007 Final

Kodulehed :
EUROPEAN FLYBALL CHAMPIONSHIP 2008. Toimub Krásná Louka staadionil Mladá Boleslav`s, Tšehhi Vabariik. Korraldab Tšehhi Flyball´i Klubi.

Ameerika, Austraalia, Austria, Belgia, Holland, Prantsusmaa, Saksamaa, Suurbritannia, Ungari.

Harrastuseks vajalikud vahendid.


Piltidel corgi Obi, kennel K9s ROCK.