Otsingud welsh corgi teemalistelt linkidelt
Google Custom Search

neljapäev, 24. jaanuar 2008

Eesti corgide ajalugu.

Esimene welsh corgi pembroke toodi Eestisse Soomest aastal 1994. Koer on veel tänaseni aktiivselt näitustel osalev Svarzekoks It's Up To You ehk Gigi.

Tänasel päeval on welsh corgi pembroke'sid Eestis umbkaudu 60 isendit. Paraku aktiivseid tegelejaid on vähe, paar koera tegeleb lammaste karjatamisega, üks ja esimene (praegu ka ainus) corgi kuulekuskoolitusega (KK1 eksam sooritatud, hetkel käsil KK2 tase) ja ülejäänud 8 osalevad näitustel.

Eestisse on imporditud corgisid Soomest (kennelid Trafox ja Svarzekoks), Lätist (kennel Fairy's Gift) ning Leedust (kennel Gyvates Ašara). Eesti koerad on leidnud koha perelemmikuna näiteks USA-s, Venemaal, Lätis, Soomes, Poolas.

Welsh corgi cardigan toodi Eestisse esmakordselt aastal 1996. Koeraks oli isane cardigan Mackinlay's Pardon Me Boys (sündinud 24. juuni 1996). Praegu elab Eestis 3 emast cardigani, kes imporditud Poolast (kennel Uszaki) ja Soomest (kennel Pirtek ja Imago's).

Corgi kutsikaid sünnib aastas ca 10 (st. 2 pesakonda), seda siis pembroke puhul. Cardigani pesakondi Eestis veel olnud ei ole, esimene on planeeritud 2008 aasta alguseks.

Allikas: Eesti Corgi klubi