Otsingud welsh corgi teemalistelt linkidelt
Google Custom Search

reede, 31. august 2007

Mees majas.

07.08.2007. sündis meie kennelis Astersland Elated by Success´il "Pipi" üks isane kutsikas. Isaks on imeilus Mapleleaf Lisiura Alex Trebek [1.][2.] (21.01.2006. punane valgega. Cordach Clooney x Ravinel C´est Bon De Mapleleaf. Kasvataja Chari Magnan, omanikud Livija Vaitkevićiené ja A. Mejer). Leedus (USA-st importidud) elaval papal on tiitleid LT, LV, EST, BALT, BLR JCH, LV, EST W´07.

Fotod [1.][2.] PembrokCity. Виртуальный город пемброков http://pembrokcity.ru/ru/litters/port_d.htm (siin on ära toodud ka tema sugupuu, koos fotodega). Autor Анна Кузнецова (kennel Style Life)


Mida võib meil sellest lõvipojast oodata või loota. Suur horoskoop koertefännidele pakub järgmist tuleviku.

" Olgu tegemist kas suurema või väiksema tõu esindajatega - need kutsikad paistavad juba peopesa suurustena silma oma laia rinna ja uhke peahoiaku poolest. Sünnipärase tugevuse ja nõtkusega panevad nad vastu liigsele sussutamisele ega hakka teismelisepõlveski iialgi kilades ja klähvides jalgrattaga võidu jooksma - kaasasündinud väärikus ei luba.

Ka on neil koertel, tõust olenemata, nõrgavõitu süda, sestap pole nad, ilmselt enesealalhoiuinstinkti ajel, üldse eriti liikuvad. Lõvi-koerte toiduratsioonis peaks olema võrdlemisi vähe rasvu (mis tingivad veresoonte lupjumist), ja palju valke, sest nad kulutavad liikumisele teistest enam energiat. Samal põhjusel vajavad nad pikemat uneaega.

Dressuurile alluvad raskesti, sellepärast on Lõvi-koerte seas palju dekoratiivseid tõuge. Head kombed õpivad nad kergesti ära, aga ootavad omalt poolt, et nendega kontakti, ent piisavat distantsi hoitaks. Nende koerte käitumises, liikumises ja maneerides on midagi kuninglikku, või siis suursugu laiskust, kui nad tugitoolis või vaibal lesides raugelt pea tõstavad ja sulle vastu vaatavad. Suured Lõvi-koerad sisendavad lugupidamist, väiksed imetlust oma vaprusega - nagu Krõlovi mops, kes jultunult elevandi peale klähvis.

See koer (näiteks meie corgi) on ilusaks raamistuseks ja heaks kaaslaseks üksikule, mõõduka elustiiliga eakale aristokraadile. Harmooniliseks kujuneb kooseksisteerimine Amburi, Skorpioni või Kalade tähtkuju esindajaga, keevalistele Kaksikutele või pedantsele Neitsile ta ei sobiks. "

Loe lisa koerte horoskoop (ingl.)